Name: MEGA MIND

LOCATION: GÄRDET, STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 2.000 sqm

COMPLETION YEAR: 2015

CLIENT: Tekniska museet

The office won the competition to design a new Science center for the Museum of technical science in Stockholm - Tekniska Museet. It is their biggest- ever investment and one of the largest in Swedish museum history.The environment is meant to arouse curiosity about the brain and its processes for children from three to fifteen years old. MegaMind has been designed and meticulously conceived down to the minutest detail in order to maximise accessibility and convenience for all our visitors - both large and small, and with varying degrees of functionality. The two hemispheres of the brain are brought into physical form through two very different main exhibition volumes - one taut and stiff, the other soft and undulating. High-tech is mixed with low-fi experiments, bodily experiences with logistical challenges - everything to give the visitor an experience that's as pleasurable and enriching as possible.

 

 


1
2
3
4
5
6
7
8

Name: Elementica data center

LOCATION: Hjorthagen

AREA: apr 10.000 SQM

COMPLETION YEAR: ONGOING PROJECT

CLIENT: Bahnhof AB

1
2
3
4
5
6

Name: Apotekaren

LOCATION: Stockholm

AREA:

COMPLETION YEAR: 2014

CLIENT: Fabege

1
2
3
4

Name: GASKLOCKA 1 - SERVER HALL / CONCERT HALL

LOCATION: NORRA DJURGÅRDSSTADEN, STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 10 000 sqm

COMPLETION YEAR: 2013

CLIENT: Bahnhof AB

Study for Bahnhof AB. The creation of a new server hall and concert hall combines a public and a private program in Ferdinand Boberg's beautiful gasholder, Gasklocka 1, from 1893. The extrernal structure is left entirely untouched and the new programs are fitted inside with its own loadbearing structure. A slit in the inserted structure allows for the full drama of the height, the existing structure and the glas floor concert hall at the top to be experienced directly from the entrance. Photo credits: Roger Schederin/www.studiolighthouse.se

1
2
3
4
5
6
7
8

Name: Ett tak för alla

LOCATION: Stockholm, Sweden

AREA:

COMPLETION YEAR: 2013

CLIENT: Stockholm Municipality

Competition entry for an adaptable system of pavilions, meant to be used for many different types of programs throughout the city. The roof is separated from the rest of the structure and provides a unified expression and basic shelter, allowing for the modules underneath to be varied and of a simpler nature.

1
2
3
4
5
6
7

Name: Flyttblocken

LOCATION: Stockholm, Sweden

AREA:

COMPLETION YEAR: 2013

CLIENT: Stockholm Municipality

Competition entry for an adaptable system of pavilions, meant to be used for many different types of programs throughout the city. The basic module is a faceted 8 sqm structure inspired by the huge blocks of stone that were moved about by the inland ice and can now be found scattered all over the swedish landscape. Thanks to the asymmetrical facets immense diversity can be achieved when several modules are combined into a larger structure, even though just one module is repeated and rotated.

1
2
3
4
5
6

Name: Malm, Jøssingfjordsenteret

LOCATION: Jøssingfjord, Norway

AREA: 2160 sqm

COMPLETION YEAR: 2011

CLIENT: Sokndal municipality

Competition entry for Jøssingfjordsenteret.

1
2
3
4
5
6
7
8

Name: Fashion museum, Omotesando

LOCATION: Omotesando, Tokyo, Japan

AREA: 5000 sqm

COMPLETION YEAR: 2010

CLIENT:

Competition entry for new fashion museum in Omotesando, Tokyo.

1
2
3

Name: ASSYRISKA KULTURHUSET

LOCATION: Södertälje, Sweden

AREA: 2300 sqm

COMPLETION YEAR: ONGOING

CLIENT: Assyriska Föreningen, Södertälje

1
2

Name: Hamn Hav Himmel

LOCATION: HUDIKSVALL, SWEDEN

AREA: 6000 sqm

COMPLETION YEAR: 2008

CLIENT: Hudiksvall Municipality

Competition entry for a new swimming pool, which would be the starting point for a new residential area on a former dock in Hudiksvall. The building consists of three distinct volumes formed according to specific functions and framing specific views. The top volume reaches a magnificent view towards open water.

1
2
3
4
5

Name: Hörnet

LOCATION: Ängelholm, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2009

CLIENT:

Competition entry for new public bath in Ängelholm

1
2
3
4
5

Name: Berså

LOCATION: SKRAPAN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2009

CLIENT: vasakronan

Concept for Skrapan in Stockholm.

1
2

Name: DROPPEN

LOCATION: BORÅS, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2006

CLIENT:

Competition entry for a glass pavilion in Borås City Park. 'The Drop' would work as a multifunction bubble activating the park and affect the surrounding landscape by its clear form and central position.

1
2