;
Menu

Name: MegaMind

LOCATION: GÄRDET, STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 2.000 SQM

COMPLETION YEAR: 2015

CLIENT: TEKNISKA MUSEET

THE OFFICE WON THE COMPETITION TO DESIGN A NEW SCIENCE CENTER FOR THE MUSEUM OF TECHNICAL SCIENCE IN STOCKHOLM - TEKNISKA MUSEET. IT IS THEIR BIGGEST- EVER INVESTMENT AND ONE OF THE LARGEST IN SWEDISH MUSEUM HISTORY.THE ENVIRONMENT IS MEANT TO AROUSE CURIOSITY ABOUT THE BRAIN AND ITS PROCESSES FOR CHILDREN FROM THREE TO FIFTEEN YEARS OLD. MEGAMIND HAS BEEN DESIGNED AND METICULOUSLY CONCEIVED DOWN TO THE MINUTEST DETAIL IN ORDER TO MAXIMISE ACCESSIBILITY AND CONVENIENCE FOR ALL OUR VISITORS - BOTH LARGE AND SMALL, AND WITH VARYING DEGREES OF FUNCTIONALITY. THE TWO HEMISPHERES OF THE BRAIN ARE BROUGHT INTO PHYSICAL FORM THROUGH TWO VERY DIFFERENT MAIN EXHIBITION VOLUMES - ONE TAUT AND STIFF, THE OTHER SOFT AND UNDULATING. HIGH-TECH IS MIXED WITH LOW-FI EXPERIMENTS, BODILY EXPERIENCES WITH LOGISTICAL CHALLENGES - EVERYTHING TO GIVE THE VISITOR AN EXPERIENCE THAT'S AS PLEASURABLE AND ENRICHING AS POSSIBLE.
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: K25

LOCATION: STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 12 M2

COMPLETION YEAR: 2014

CLIENT: SNACK BAR

PHOTOS BY FREDRIK SKOGKVIST.
1 2

Name: SANITEC

LOCATION: STOCKHOLM, DÜSSELDORF

AREA:

COMPLETION YEAR: 2014

CLIENT: SANITEC

THIS PROJECT IS DONE FOR THE LEADING PAN-EUROPEAN MULTI-BRAND BATHROOM CERAMICS SPECIALIST - SANITEC. WE DESIGNED TWO OF THEIR OFFICES ONE IN STOCKHOLM AND THE OTHER ONE IN DÜSSELDORF. TO REFLECT SANITEC'S DIVERSITY AND TO CREATE A TIMELESS ELEGANCE WITH INNOVATIVE DETAILS AND SCULPTURAL LIGHTNING WE CHOSE A MIX OF FURNITURE FROM DIFFERENT DESIGNERS (MOSTLY SWEDISH, FINNISH AND FRENCH). THE AIM OF THE PROJECT WAS TO EXPRESS A MODERN ENVIRONMENT, A STRONG INTEREST IN DESIGN WITH FORM SECURE INTERIOR, WITH NATURAL MATERIALS AND A GOOD AND PLEASANT LIGHTNING. EMPLOYEES SHOULD FEEL PROUD OF THEIR WORK SPACE AND VISITORS SHOULD REMEMBER THEIR VISIT.
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: SPARVEN BAHNHOF MALMÖ

LOCATION: MALMÖ

AREA: 500 KVM

COMPLETION YEAR: 2014

CLIENT: BAHNHOF

WE COMPLETED AN OFFICE AND SERVER HALL FOR BAHNHOF IN CENTRAL MALMÖ. THE EXTENSION ON THE ROOF PROTECTS TWO GENERATORS. A CLOUD WAS THE INSPIRATION FOR THE EXTENSION SINCE BAHNHOF PREMIUM ACTIVITY IS TO BE THE PHYSICAL MANIFESTATION OF WHAT WE COMMONLY CALL "THE CLOUD". PHOTOGRAPHER: GUSTAV LUX
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Name: CC-Skor

LOCATION: Sturegallerian, Stockholm

AREA: 100 SQM

COMPLETION YEAR: 2016

CLIENT: CC-Skor

1 2 3 4

Name: HOPE

LOCATION: AMSTERDAM, GÖTEBORG, TÄBY, OSLO

AREA:

COMPLETION YEAR: 2014

CLIENT: HOPE

WE HAVE COMPLETED A NEW CONCEPT FOR THE SWEDISH FASHION BRAND HOPE. THE AIM WAS TO CREATE AN INSPIRING ENVIRONMENT EXPRESSING HOPE AESTHETICS. WE STARTED BY QUESTIONING KEY FUNCTIONS FROM THE TRADITIONAL RETAIL ENVIRONMENT, SUCH AS THE TILL POINT AND THE CHANGING ROOMS. PART OF THE BRIEF WAS TO CREATE A MOBILE AND FLEXIBLE FURNITURE SYSTEM WHICH IS EASY TO MOUNT AND EASY TO REMOVE, REFLECTING THE URBAN NOMAD NEEDS OF TODAY. RAW MATERIALS LIKE CERAMIC TILES, CONCRETE FLOOR, MINERIT, REINFORCED GLASS, TEXTILE, IRON PROFILES AND SOLID ASH WITH ACID VARNISH TREATMENT INTERACT IN UNUSUAL MANNERS WITH A LOVE FOR DETAILS.
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: FILIPPA K

LOCATION: BERLIN, COPENHAGEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2012

CLIENT: FILIPPA K

WE HAVE RECENTLY STARTED A LONG TERM COLLABORATION TOGETHER WITH THE MAJOR SWEDISH FASHION BRAND FILIPPA K. THE OFFICE IS DEVELOPING A NEW STORE CONCEPT AND DESIGNING NEW SHOPS AND SHOPS IN SHOPS THROUGH EUROPE. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: J.LINDEBERG

LOCATION: BIBLIOTEKSGATAN, STOCKHOLM

AREA:

COMPLETION YEAR: 2008

CLIENT: J.LINDEBERG

PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: MYRORNA SECOND HAND

LOCATION: STOCKHOLM, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2005

CLIENT: MYRORNA

DESIGN FOR A TEMPORARY SHOP FOR THE SECONDHAND BRAND MYRORNA. A SPACE IN THE COMMERCIAL CITY CENTER WAS USED DURING THREE DAYS AS A FLAGSHIP STORE CHANGING TOTALLY EACH DAY ACCORDING TO THREE DIFFERENT THEMES. A COLLABORATION WITH ART DIRECTOR MARTIN BEHM AND MANY OTHERS.
1

Name: Agnes

LOCATION: KUNGSHOLMEN, STOCKHOLM

AREA:

COMPLETION YEAR: 2016

CLIENT:

IN DECEMBER 2016, RESTAURANT AGNES OPENED IT'S DOORS AT KUNGSHOLMEN IN STOCKHOLM. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6

Name: TEGNERLUNDEN

LOCATION: TEGNERLUNDEN, STOCKHOLM

AREA:

COMPLETION YEAR: 2013

CLIENT:

TOTAL RENOVATION OF PRIVATE APPARTEMENT
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: BAHNHOF THULE

LOCATION: TUNNELGATAN 2, STOCKHOLM

AREA:

COMPLETION YEAR: 2012

CLIENT: BAHNHOF AB

PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: PIONEN, WHITE MOUNTAIN

LOCATION: STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 1200 SQM

COMPLETION YEAR: 2008

CLIENT: BAHNHOF

THE PROJECT TAKES PLACE IN A FORMER ANTI-ATOMIC SHELTER. AN AMAZING LOCATION DOWN UNDER THE GRANITE ROCKS OF THE VITA BERG PARK IN STOCKHOLM. THE CLIENT IS AN INTERNET PROVIDER AND THE ROCK SHELTER WILL HOST SERVER HALLS AND OFFICES. THE STARTING POINT OF THE PROJECT WAS TO CONSIDER THE ROCK AS A LIVING ORGANISM. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: HAMNGATAN STORIES

LOCATION: GALLERIAN, HAMNGATAN, STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 300 SQM

COMPLETION YEAR: 2010

CLIENT: TURESGRUPPEN

PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6

Name: TEATRON

LOCATION: REGERINGSGATAN, STOCKHOLM

AREA:

COMPLETION YEAR: 2006

CLIENT: STUREPLANSGRUPPEN

CONCEPT AND REALIZATION OF A NIGHTCLUB IN THE CITY CENTER. A PLACE FOR DANCING EQUIPPED WITH THE LATEST TECHNOLOGY IN LIGHTNING AND SOUND. BY ITS FLEXIBILITY TEATRON CAN BE USED AS A BAR EARLY IN THE EVENING AND AS A SANCTUARY FOR ELECTRONIC MUSIC LATER AT NIGHT. WE CREATED GLOWING SITTING GROUPS WITH PLASTIC TUBES AND USED BROKEN LAMINATED GLASS AS BACKGROUND SURFACES ON WALLS. THE BROKEN GLASS COMES BACK AS A THEME IN THE PROJECT AS WELL AS IN THE GRAPHIC IDENTITY DESIGNED BY JESPER VERSFELD. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6 7

Name: TRANAN BATHROOMS

LOCATION: STOCKHOLM, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2005

CLIENT: TRANAN

REFURBISHING OF THE BATHROOMS IN THE BAR AND RESTAURANT TRANAN. FACES OF VARIOUS MUSICIANS WHO HAVE PLAYED AT TRANAN EMERGE FROM A COLORFUL MOSAIC PATTERN. THE APPLIANCES ARE SPECIALLY DESIGNED IN GLASS TO ALLOW THE MOSAIC PATTERN TO DOMINATE THE ROOMS AND SPREAD ON THE WALLS AS MUCH AS POSSIBLE. IN COLLABORATION WITH THE DESIGN DUO VÅR AND STUDENTS FROM THE KTH SCHOOL OF ARCHITECTURE. PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4

Name: J.LINDEBERG OFFICE IN LONDON

LOCATION: LONDON

AREA: 300 SQM

COMPLETION YEAR: 2009

CLIENT:

TOTAL RENOVATION OF A FOUR STORIES HIGH TOWNHOUSE NEAR OLD STREET IN LONDON. THE STRONG CHARACTER OF THE BRAND IS EXPRESSED IN THE CONTRAST BETWEEN THE CLOTHES EXPOSED, THE ROUGH BRICK ENVELOP AND VINTAGE FURNITURE.
1 2

Name: Villa Brännskär

LOCATION: PRIVATE ISLAND, TROSA SWEDEN

AREA: 130SQM

COMPLETION YEAR: 2012

CLIENT: PRIVATE CLIENT

PHOTO CREDITS: ÅKE E:SON LINDMAN
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: Villa j and villa p

LOCATION: INGARÖ, STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 2 X 200 SQM

COMPLETION YEAR: 2012

CLIENT: PRIVATE

1 2 3 4 5 6 7 8

Name: Villa g and villa l

LOCATION: GLASBERGA, SÖDERTÄLJE, SWEDEN

AREA: 230 / 210 SQM

COMPLETION YEAR: 2013

CLIENT: PRIVATE

TWO NEW HOUSES FOR TWO BROTHERS AND THEIR FAMILIES ON NEIGHBORING PLOTS. PROJECT COMPLETED 2013
1 2 3 4

Name: Basuholmen

LOCATION: BASTUHOLMEN, STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 35

COMPLETION YEAR: 2011

CLIENT: PRIVATE

1 2 3 4 5 6 7 8

Name: Villa nordberg

LOCATION: EKERÖ, SWEDEN

AREA: 250 SQM

COMPLETION YEAR: 2008

CLIENT: PRIVATE

PRIVATE HOUSE IN MÄLAREN ARCHIPELAGO ON TWO STOREYS. THE HOUSE IS CONCEIVED AFTER A CAREFUL ANALYZE OF THE SITE, THE HYBRID FORM DEVELOPS TWO PRIVILEGED VIEWS: ONE ON THE LEFT TOWARDS THE SEA SHIELDING OF THE NEIGHBORING HOUSE, AND ONE TOWARDS THE PLOT AND THE UNBUILT SURROUNDING. THE FLOW OF MOVEMENT INSIDE THE HOUSE IS ONE OF THE FOCUSES IN THE CONCEPTION. THE MAIN CHALLENGE HAS BEEN TO DESIGN A HOUSE WITH CHARACTER STILL FOLLOWING THE STRONG CONSERVATIVE RULES IMPOSED BY THE MUNICIPALITY REGARDING FORM AND SIZE.
1 2 3

Name: Extension of a private villa

LOCATION: STORA ESSINGEN, STOCKHOLM

AREA:

COMPLETION YEAR: 2011

CLIENT:

1 2 3 4 5 6

Name: Villa sävsjö

LOCATION: SÄVSJÖ, SWEDEN

AREA: 150 SQM

COMPLETION YEAR: ONGOING

CLIENT: PRIVATE

150 SQM. ONE-STOREY PRIVATE HOUSE IN SÄVSJÖ, SMÅLAND. COLLABORATION PROJECT WITH DAVID ELIASSON AND FRIDA ÖSTER.
1 2 3

Name: Europan 9

LOCATION: UPPLANDS VÄSBY

AREA:

COMPLETION YEAR:

CLIENT: UPPLANDS VÄSBY MUNICIPALITY

EUROPAN IS A COMPETITION PROPOSING DIFFERENT SITES THROUGH EUROPE FOR ARCHITECTS UNDER 40 YEARS OLD. WE CHOSE THE UPPLANDS VÄSBY SITE BECAUSE OF THE DYNAMIC GENERATED BY THE RAILWAY GOING THROUGH THE SITE AND BECAUSE OF THE AMBITION OF THE MUNICIPALITY. THE PROGRAM COMBINED A NEW TRAVEL CENTRE, A BUS STATION AND A LARGE AMOUNT OF RESIDENTIAL BUILDINGS (55.000 SQUARE METER CONTAINING 740 UNITS IN OUR PROPOSAL). WE ARTICULATED THE PROJECT AROUND THREE KEY WORDS RHYTHM, FLOW AND DENSITY.
1 2 3 4 5

Name: Private house märsta

LOCATION: MÄRSTA, STOCKHOLM, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2005

CLIENT: PRIVATE

EXTENSION OF A SINGLE-FAMILY HOUSE IN MÄRSTA. THE EXTENSION MARKS A DISTINCT CONTRAST WITH THE EXISTING HOUSE FROM THE 70'S. WE ANSWERED TO THE VERY SLOPED SITE BY A ROOF WITH A STRONG ANGLE PEEKING UP TOWARDS THE SUN AND WINDOWS PLACED STRATEGICALLY IN ORDER TO CAPTURE AS MUCH LIGHT AS POSSIBLE.
1 2 3

Name: Extension of a private house and sauna

LOCATION: SANDHAMN, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2002

CLIENT: PRIVATE

A NEW SAUNA ON THE LEFT AND FOUR NEW ROOMS IN THE BACKSIDE OF THE HOUSE TOWARDS NORTH. THE EXISTING HOUSE FROM THE 50'S WAS TOTALLY REMODELLED AND THE INTERIOR IS NOW A LARGE OPENED SPACE. WE USED THE SLOPE OF THE PLOT TO PLACE THE EXTENSION ONE METER LOWER THAN THE EXISTING IN ORDER TO CREATE NEW WINDOWS ON THE NORTH FACADE OF THE HOUSE AND IN ORDER TO KEEP THE FASAD TOWARDS SOUTH UNTOUCHED. EXCEPT FOR THE KITCHEN WHICH GETS A LARGER AREA AND A WIDE WINDOW RESPONDING TO THE WINDOW FROM THE SAUNA, BOTH POINTING TOWARDS THE SEA. SANDHAMN IS A VERY PROTECTED ISLAND AND THE REMODELING DOESN'T COMPETE WITH THE ORIGINAL HOUSE AND RESPECTS ITS SOUL.
1 2 3 4

Name: Elementica data center

LOCATION: Hjorthagen

AREA: 10.000 SQM

COMPLETION YEAR: ONGOING PROJECT

CLIENT: BAHNHOF AB

1 2 3 4 5 6 7

Name: GASKLOCKA 1 - SERVER HALL / CONCERT HALL

LOCATION: NORRA DJURGÅRDSSTADEN, STOCKHOLM, SWEDEN

AREA: 10 000 SQM

COMPLETION YEAR: 2013

CLIENT: BAHNHOF AB

STUDY FOR BAHNHOF AB. THE CREATION OF A NEW SERVER HALL AND CONCERT HALL COMBINES A PUBLIC AND A PRIVATE PROGRAM IN FERDINAND BOBERG'S BEAUTIFUL GASHOLDER, GASKLOCKA 1, FROM 1893. THE EXTRERNAL STRUCTURE IS LEFT ENTIRELY UNTOUCHED AND THE NEW PROGRAMS ARE FITTED INSIDE WITH ITS OWN LOADBEARING STRUCTURE. A SLIT IN THE INSERTED STRUCTURE ALLOWS FOR THE FULL DRAMA OF THE HEIGHT, THE EXISTING STRUCTURE AND THE GLAS FLOOR CONCERT HALL AT THE TOP TO BE EXPERIENCED DIRECTLY FROM THE ENTRANCE. PHOTO CREDITS: ROGER SCHEDERIN/WWW.STUDIOLIGHTHOUSE.SE
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: ETT TAK FÖR ALLA

LOCATION: STOCKHOLM, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2013

CLIENT: STOCKHOLM MUNICIPALITY

COMPETITION ENTRY FOR AN ADAPTABLE SYSTEM OF PAVILIONS, MEANT TO BE USED FOR MANY DIFFERENT TYPES OF PROGRAMS THROUGHOUT THE CITY. THE ROOF IS SEPARATED FROM THE REST OF THE STRUCTURE AND PROVIDES A UNIFIED EXPRESSION AND BASIC SHELTER, ALLOWING FOR THE MODULES UNDERNEATH TO BE VARIED AND OF A SIMPLER NATURE.
1 2 3 4 5 6 7

Name: FLYTTBLOCKEN

LOCATION: STOCKHOLM, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2013

CLIENT: STOCKHOLM MUNICIPALITY

COMPETITION ENTRY FOR AN ADAPTABLE SYSTEM OF PAVILIONS, MEANT TO BE USED FOR MANY DIFFERENT TYPES OF PROGRAMS THROUGHOUT THE CITY. THE BASIC MODULE IS A FACETED 8 SQM STRUCTURE INSPIRED BY THE HUGE BLOCKS OF STONE THAT WERE MOVED ABOUT BY THE INLAND ICE AND CAN NOW BE FOUND SCATTERED ALL OVER THE SWEDISH LANDSCAPE. THANKS TO THE ASYMMETRICAL FACETS IMMENSE DIVERSITY CAN BE ACHIEVED WHEN SEVERAL MODULES ARE COMBINED INTO A LARGER STRUCTURE, EVEN THOUGH JUST ONE MODULE IS REPEATED AND ROTATED.
1 2 3 4 5 6

Name: MALM, JØSSINGFJORDSENTERET

LOCATION: JØSSINGFJORD, NORWAY

AREA: 2160 SQM

COMPLETION YEAR: 2011

CLIENT: SOKNDAL MUNICIPALITY

COMPETITION ENTRY FOR JØSSINGFJORDSENTERET.
1 2 3 4 5 6 7 8

Name: ASSYRISKA KULTURHUSET

LOCATION: SÖDERTÄLJE, SWEDEN

AREA: 2300 SQM

COMPLETION YEAR:

CLIENT: ASSYRISKA FÖRENINGEN, SÖDERTÄLJE

1 2

Name: HAMN HAV HIMMEL

LOCATION: HUDIKSVALL, SWEDEN

AREA: 6000 SQM

COMPLETION YEAR: 2008

CLIENT: HUDIKSVALL MUNICIPALITY

COMPETITION ENTRY FOR A NEW SWIMMING POOL, WHICH WOULD BE THE STARTING POINT FOR A NEW RESIDENTIAL AREA ON A FORMER DOCK IN HUDIKSVALL. THE BUILDING CONSISTS OF THREE DISTINCT VOLUMES FORMED ACCORDING TO SPECIFIC FUNCTIONS AND FRAMING SPECIFIC VIEWS. THE TOP VOLUME REACHES A MAGNIFICENT VIEW TOWARDS OPEN WATER.
1 2 3 4 5

Name: HÖRNET

LOCATION: ÄNGELHOLM, SWEDEN

AREA:

COMPLETION YEAR: 2009

CLIENT:

COMPETITION ENTRY FOR NEW PUBLIC BATH IN ÄNGELHOLM
1 2 3 4 5